Начало За нас Реклама Контакти

Макарони със спанак и сирене

Снимка за Макарони със спанак и сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пълнозърнестите макарони са едно нововъведение в очарователния свят на пастата, но вече имат своето добро място. Малко по-изразеният им вкус, както и лютивината от чушката, успешно поддържат и засилват усещанията, които ни носят тръпчивият спанак, леко пиперливата рукола и сметаново-пикантното сирене в тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г пълнозърнести макарони
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
  • 200 г спанак и/или рукола
  • 2 малки сушени люти чушки
  • 200 г натрошено овче или синьо сирене

  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загретия зехтин се слагат чушчиците и чесънът за 1-2 мин., докато стане ароматен. Добавя се спанакът и се разбърква за кратко, само да завехне.

  • 2.

    Макароните се сваряват според инструкциите на опаковката. Прецеждат се и се запазват 3-4 с. л. от водата, в която са врели.

  • 3.

    Горещи се изсипват в спаначената смес, разбъркват се добре и се слага сиренето. Ако изглеждат сухи, се прибавя запазената течност. Могат да се подправят с още ароматен зехтин и капки лимонов сок.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари