Макарони със сос от сирене
Макаронените изделия открай време си партнират успешно с всякакви сирена. В тази рецепта са комбинирани четири вида и е добавен още един млечен продукт, за да се омекоти леко острият вкус на грюера.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г макарони
- 150 г настърган чедар
- 150 г настърган грюер
- 150 г топено сирене
- 1 ч. ч. сметана
- 2 домата, обелени и нарязани нарязани на малки кубчета, с отделени семки
- за поръсване:
- ½ ч. ч. хлебни трохи
- 50 г настърган пармезан
Начин на приготвяне
- 1.
Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Слагат се в намазана с масло тавичка.
- 2.
Докато се варят, в тиган на котлона се слагат сметаната, топеното сирене, чедарът и грюерът. Всичко се разбърква, докато се стопи. Прибавят се доматите. С готовата смес се заливат макароните.
- 3.
Смесват се хлебните трохи и пармезанът и с тях се поръсват макароните.
- 4.
Всичко се запича, докато се зачерви, в загрята фурна на 200° С.