Макарони с гъби, броколи и синьо сирене
В това бързо ястие доказано успешната комбинация от броколи и синьо сирене е в компанията на макарони и печурки. Подходящ избор за вкусна вечеря през седмицата или за лек съботно-неделен обяд.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г макарони
- 1 с. л. зехтин за пастата
- 300 г броколи, накъсани на розички
- 1 с. л. олио
- 200 г гъби, нарязани на половинки
- 100 г синьо сирене
- 200 мл течна сметана
- 2 с. л. босилек, нарязан на ситно
- 4 с. л. тиквени семки
Начин на приготвяне
- 1.
Брокoлите се слагат за 3 мин. в кипяща подсолена вода, изцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят.
- 2.
В сгорещеното олио се запържват гъбите, докато леко се зачервят.
- 3.
Тиквените семки се слагат в микровълновата фурна за 1-2 мин., като се разбъркват на всеки 20 сек.
- 4.
Пастата се сварява според указанията на опаковката. Прецежда се и се разбърква със зехтина.
- 5.
Течната сметана се загрява и в нея се натрошава сиренето. Разбърква се, докато се разтопи. В получения сос се слагат брокoлите и гъбите.
- 6.
Макароните се сервират залети със соса и гарнирани с босилека и препечените семки.