Начало За нас Реклама Контакти

Макарони на фурна със сос от сирене

Снимка за Макарони на фурна със сос от сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Когато времето не стига, пастата е доброто решение за обяд или вечеря. В тази рецепта макароните са приготвени с актуалния за сезона праз и два вида сирене.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г макарони
  2. 2 с. л. масло
  3. 1 стрък праз, нарязан на ситно
  4. 2 с. л. брашно
  5. 2 ч. ч. прясно мляко
  6. 1 ч. л. горчица
  7. 1 ч. ч. настърган грюер или кашкавал
  8. 100 г сирене тип дунавия
  9. 2 с. л. магданоз и копър, ситно нарязани
  10. ½ червена сушена чушка, ситно нарязана
  11.  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Макароните се сваряват според указанията на опаковката. Отцеждат се.

  2. 2.

    През това време празът се задушава в загрятото масло с 1 с. л. вода за 2-3 мин. Когато остане на мазнина, се добавя брашното, разбърква се и се налива млякото. Разбърква се на тих огън 3-4 мин., докато се сгъсти. Прибавят се горчицата и грюерът, като от последния се запазва 1 с. л. за поръсване.

  3. 3.

    Сосът се смесва с макароните и всичко се сипва в тавичка. Поръсват се натрошеното сирене дунавия, зелените подправки, сушената чушка и останалият грюер. Запичат се за 10 - 15 мин. във фурна, загрята до 200° С.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари