Начало За нас Реклама Контакти

Люто шмеркезе в печена чушка

Снимка за Люто шмеркезе в печена чушка
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Разядка или мезе – шмеркезето по своята същност може да е най-благото ястие на света, но във варианта на СкараБар, в който се намесва и лют пипер, характерът му става доста парлив. Разбира се, зависи колко лютивина му добавите.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 5-6 средно големи червени чушки
  2. за плънката:
  3. 250 г сирене
  4. 80 г кисело мляко
  5. 100 г домати
  6.  лют пипер
  7.  магданоз за поръсване
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите и сиренето се намачкват и се разбъркват с киселото мляко. Подправя се с лют пипер на вкус.

  2. 2.

    С готовата смес са пълнят предваритечно опечените и обелени чушки, чиито дръжки и семена са отстранени.

  3. 3.

    Напълнените чушки се нарязват напречно на кръгчетата и се поднасят поръсени с магданоз.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари