Люто шмеркезе в печена чушка
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Разядка или мезе – шмеркезето по своята същност може да е най-благото ястие на света, но във варианта на СкараБар, в който се намесва и лют пипер, характерът му става доста парлив. Разбира се, зависи колко лютивина му добавите.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 5-6 средно големи червени чушки
- за плънката:
- 250 г сирене
- 80 г кисело мляко
- 100 г домати
- лют пипер
-
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Доматите и сиренето се намачкват и се разбъркват с киселото мляко. Подправя се с лют пипер на вкус.
- 2.
С готовата смес са пълнят предваритечно опечените и обелени чушки, чиито дръжки и семена са отстранени.
- 3.
Напълнените чушки се нарязват напречно на кръгчетата и се поднасят поръсени с магданоз.
Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари