Лятна салата
Рецептата за тази семпла салата с най-летните зеленчуци - домат и патладжан - е на Диан Димитров, шеф-готвачът на известния созополски ресторант "Урания". Тази, а и много други рецепти ще намерите в нашата книга 6 по 5 рецепти.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 400 г домати
- 1 с. л. нарязан босилек
- 2 с. л. зехтин
- 1 патладжан
- 120 г сирене
- 1 с. л. фъстъци
- 2 с. л. пармиджано
- сол, черен пипер
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Доматите се обелват и се нарязват на конкасе - семките се отстраняват и останалото се реже на ситни кубчета. Овкусява се със сол, зехтин и нарязан босилек.
- 2.
Патладжанът се обелва и се нарязва на тънки филии по дължина. Пържат се до златисто и мазнината им се попива с кухненска хартия.
- 3.
Сиренето се настъргва, прибавят се счуканите фъстъци, пармиджаното и босилека. Сместа се използва за плънка на рулцата, които се оформят от лентите патладжан.
- 4.
От доматите се прави канапе, върху което се слагат рулцата.