Лингуини с песто от шамфъстък
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази семпла рецепта, изцяло издържана в минимализма на италианската кухня, е от готварската книга Паста от поредицата "За модерни хора".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г лингуини
- 100 г шамфъстък
- 2 с. л. зехтин
- 2 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. настърган пармезан
- прясно смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Отцежда се добре.
- 2.
Междувременно се смилат 80 г шамфъстък. Останалите ядки се счукват на едро и се оставят за гарниране.
- 3.
Пастата се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок, смления шамфъстък и пармезана. Подправя се със сол и пипер.
- 4.
Разпределя се в затоплени чинии и се украсява с едро счукания шамфъстък.
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари