Лимонови папардели
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Свежият лимонов аромат на тази паста според някои е може би по-подходящ за летните вечери, но ако приготвите тази рецепта, ще се убедите, че дори и в бушуващата навън зима средиземноморските вкусове са съвсем на мястото си.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г папардели или друг вид паста
- 4 с. л. зехтин
- 4 скилидки чесън, ситно скълцани
- 1 сушена чушка, ситно нарязана
- 4 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 100 мл бяло вино
- сок и кора от 1 лимон
- ½ ч. ч. нарязани чери домати и/или 4 с. л. нарязани сушени домати
- 1 с. л. каперси
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещения зехтин се запържват бързо чесънът, чушката и магданозът. Не бива да порозовяват. Добавят се виното, сокът и кората на лимона, сол и пипер на вкус. Сосът се оставя да се редуцира наполовина. Добавят се каперсите и доматите. Разбъркват се около минута.
- 2.
Пастата се приготвя според инструкциите на опаковката. Прецежда се и се слага в лимоновия сос.
Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари