Начало За нас Реклама Контакти

Лимонови папардели

Снимка за Лимонови папардели
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежият лимонов аромат на тази паста според някои е може би по-подходящ за летните вечери, но ако приготвите тази рецепта, ще се убедите, че дори и в бушуващата навън зима средиземноморските вкусове са съвсем на мястото си.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г папардели или друг вид паста
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 скилидки чесън, ситно скълцани
  • 1 сушена чушка, ситно нарязана
  • 4 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 100 мл бяло вино
  •  сок и кора от 1 лимон
  • ½ ч. ч. нарязани чери домати и/или 4 с. л. нарязани сушени домати
  • 1 с. л. каперси
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещения зехтин се запържват бързо чесънът, чушката и магданозът. Не бива да порозовяват. Добавят се виното, сокът и кората на лимона, сол и пипер на вкус. Сосът се оставя да се редуцира наполовина. Добавят се каперсите и доматите. Разбъркват се около минута.

  2. 2.

    Пастата се приготвя според инструкциите на опаковката. Прецежда се и се слага в лимоновия сос.

Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари