Начало За нас Реклама Контакти

Лимонови къри миди

Снимка за Лимонови къри миди
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пикантният начин на готвене на тайландците е изключително подходящ за морските продукти. Ароматните подправки, сладкото кокосово мляко и накиселяващият лайм идеално подчертават вкуса на мидите в тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг черни миди с черупките
  2. 1 с. л. паста червено тай къри
  3. 400 мл кокосово мляко
  4. 1 ч. л. кафява захар
  5. 4 с. л. сок от лайм или лимон
  6. 1 люта чушка, ситно нарязана
  7. 2 с. л. кориандър или магданоз, ситно нарязани
  8.  сварен дългозърнест ориз за сервиране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Мидите се измиват с четка и се почистват от брадите.

  2. 2.

    Смесват се къри пастата, кокосовото мляко, захарта и сокът от лайм. Сместа се слага да заври. Добавят се мидите, затварят се с капак на силен огън. След 5 мин. се разбъркват. Неотворените се изхвърлят.

  3. 3.

    Добавят се кориандърът и чушката и се разбъркват. Мидите се сервират горещи със сварен ориз.


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари