Лимонови къри миди
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пикантният начин на готвене на тайландците е изключително подходящ за морските продукти. Ароматните подправки, сладкото кокосово мляко и накиселяващият лайм идеално подчертават вкуса на мидите в тази рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг черни миди с черупките
- 1 с. л. паста червено тай къри
- 400 мл кокосово мляко
- 1 ч. л. кафява захар
- 4 с. л. сок от лайм или лимон
- 1 люта чушка, ситно нарязана
- 2 с. л. кориандър или магданоз, ситно нарязани
- сварен дългозърнест ориз за сервиране
Начин на приготвяне
- 1.
Мидите се измиват с четка и се почистват от брадите.
- 2.
Смесват се къри пастата, кокосовото мляко, захарта и сокът от лайм. Сместа се слага да заври. Добавят се мидите, затварят се с капак на силен огън. След 5 мин. се разбъркват. Неотворените се изхвърлят.
- 3.
Добавят се кориандърът и чушката и се разбъркват. Мидите се сервират горещи със сварен ориз.
Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари