Начало За нас Реклама Контакти

Левурда с яйца и наденички

Снимка за Левурда с яйца и наденички
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За свежите и леко пикантни листа на дивия чесън, наричан у нас още левурда или меча лапа, се твърди, че са мощен биостимулатор и че дори имат способността да възстановяват силите на мечките след зимната летаргия. Възможно е, но ако нещо е сигурно, то е че левурдата придава неповторим аромат на ястията. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 листа левурда, нарязана на тънки лентички
  • 300 г картофи, небелени, добре измити
  • 500 г тънки наденички
  • 2 с. л. зехтин или олио
  • 125 г моцарела или кашкавал, едро настъргани
  • 4 листа босилек, ситно нарязани
  • 4 чери доматчета или 1 голям домат, нарязани на кубчета
  • 4 яйца
  •  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.

  • 2.

    Наденичките се нарязват на парчета от 3 см и се слагат в сгорещения зехтин да се зачервят от всички страни. Добавя се левурдата и се разбърква, докато позавехне. Отстранява се отделената мазнина.

  • 3.

    В намазан с малко зехтин съд за печене картофите се разбъркват със сол, пипер, босилека, наденичките, моцарелата и левурдата. Отгоре се поръсват доматите и се заливат с леко разбитите яйца. Всичко се запича в загрята на 200° С фурна, докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари