Начало За нас Реклама Контакти

Левашники

Снимка за Левашники
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Закусете по руски с тази традиционна рецепта. И един съвет: пропуснете водката в рецептата, ако на сутрешната маса има деца. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ч. ч. брашно
  2. 200 мл вода
  3. 2 с. л. захар
  4. 1 щипка сол
  5. 2 с. л. водка
  6. 1 яйце
  7. 1 ч. ч. сладко от горски плодове или шипки
  8. 300 мл олио за пържене
  9.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява. Смесват се водата, захарта, солта, водката и белтъкът. Сипват се в кладенчето и се замесва твърдо тесто. Оставя се да постои 20 мин. покрито и се разточва на тънка кора.

  2. 2.

    Нарязва се на квадратчета, в центъра на всяко се слага по лъжичка от сладкото, краищата се намазват с жълтък и се залепват добре по диагонал.

  3. 3.

    Сгорещява се олиото. Изпържват се от двете страни до златисто. Поднасят се горещи с пудра захар и заквасена сметана.


Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари