Начало За нас Реклама Контакти

Летни пълнени чушки

Снимка за Летни пълнени чушки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

В тази лятна рецепта месото от класическите пълнени чушки е вкусно и по италиански заменено със сезонни зеленчуци, моцарела и маслини.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 4 едри чушки за пълнене
  2. 3 с. л. зехтин
  3. 1 връзка зелен лук, нарязана на ситно
  4. 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
  5. 1 ч. ч. ориз
  6. 2 с. л. MAGGI® Унисос
  7. 100 г зелени маслини без костилки
  8. 1 домат, нарязан на резени
  9. 1 топка моцарела
  10. 10 листа босилек

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слага лукът и се разбърква 1-2 мин. Добавя се тиквичката и се разбърква. Сипва се измитият ориз, наливат се 2 ч. ч. вряща вода и се слага MAGGI® Унисос. Съдът се похлупва и се оставя на много слаб огън за 10 мин. Оризът се разбърква с маслините и половината от босилека.

  2. 2.

    Чушките се разрязват на половини и се напълват с оризовата смес. Отгоре се поставя по едно резенче домат, кръгче моцарела и лист босилек. Запичат се 20 мин. във фурна загрята до 200° С.


  3.  

Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари