Летни пълнени чушки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта
В тази лятна рецепта месото от класическите пълнени чушки е вкусно и по италиански заменено със сезонни зеленчуци, моцарела и маслини.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 едри чушки за пълнене
- 3 с. л. зехтин
- 1 връзка зелен лук, нарязана на ситно
- 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
- 1 ч. ч. ориз
- 2 с. л. MAGGI® Унисос
- 100 г зелени маслини без костилки
- 1 домат, нарязан на резени
- 1 топка моцарела
- 10 листа босилек
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слага лукът и се разбърква 1-2 мин. Добавя се тиквичката и се разбърква. Сипва се измитият ориз, наливат се 2 ч. ч. вряща вода и се слага MAGGI® Унисос. Съдът се похлупва и се оставя на много слаб огън за 10 мин. Оризът се разбърква с маслините и половината от босилека.
- 2.
Чушките се разрязват на половини и се напълват с оризовата смес. Отгоре се поставя по едно резенче домат, кръгче моцарела и лист босилек. Запичат се 20 мин. във фурна загрята до 200° С.
-
Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари