Начало За нас Реклама Контакти

Лесни канелони с кайма

Снимка за Лесни канелони с кайма
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Печената паста е особен и изключително привлекателен раздел от италианската кухня, който все по-често трябва да се явява на всякакви маси и по всякакви поводи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г сухи канелони или 16 замразени кори за лазаня
  2. 500 г кайма
  3. 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  4. 600 мл доматен сок или пасирани консервирани домати
  5. 200 г моцарела или настърган кашкавал
  6.  сол, зехтин, шарен пипер вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В 2-3 с. л. загрят зехтин се слага чесънът и се разбърква много кратко, докато се засили ароматът му. Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

  2. 2.

    Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.

  3. 3.

    Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 мин., докато се зачервят и омекнат. Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 мин., докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари