Лешникови крекери със сирене и салвия
СъставНеобходими продукти за 20 - 30 броя
- 80 г масло
- 130 г 1 ч. ч. брашно
- 120 г настъгано сирене чедър или кашкавал
- ⅓ ч. ч. смлени лешници или бадеми
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. накълцана прясна салвия
- лют червен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В кухненския робот се слагат брашното, ядките, сиренето, солта и подправките. Разбъркват се 5 сек. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета, и се разбърква, докато се оформи тесто. Ако има нужда се прибавя лъжичка масло или брашно.
- 2.
Тестото се оформя на топка и се разточва върху набрашнен плот до 0,5 см. Нарязва се на квадратчета със страна 4 см и се набождат с вилица.
- 3.
Крекерите се пекат 10-12 мин. в загрята фурна на 180°С, докато краищата им започнат да потъмняват.
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари