Кюфтета на скара
От ден първи до днес те са бестселърът на СкараБар. Кюфтета се продават толкова, колкото всички останали неща, взети заедно. Едвам склонихме готвачите от СкараБар да споделят тайната. Според тях най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обикновено мислят, че две-три движения са достатъчни. Явно трябва да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
- 200 г лук
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка магданоз
- черен пипер
- 100 мл вода
- 1 щипка захар
- сол
Начин на приготвяне
- 1.
Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци.
- 2.
Оформят се кюфтета и се пекат на скара.
ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
- Грюнер велтлинер Гренаш блан
- Свежо младо червено България/Европа Свежо младо червено Нов свят
- Младо вино/Божоле нуво Пино ноар Нов свят
- Мелник Мавруд
- Памид Рубин
- Мерло Европа/България Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек България/Европа Червено Испания
- Червено Австрия Розе България