Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтета на скара

Снимка за Кюфтета на скара
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

От ден първи до днес те са бестселърът на СкараБар. Кюфтета се продават толкова, колкото всички останали неща, взети заедно. Едвам склонихме готвачите от СкараБар да споделят тайната. Според тях най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обикновено мислят, че две-три движения са достатъчни. Явно трябва да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
  2. 200 г лук
  3. 1 връзка пресен лук
  4. 1 връзка магданоз
  5.  черен пипер
  6. 100 мл вода
  7. щипка захар
  8.  сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва много добре, докато стане на конци.

  2. 2.

    Оформят се кюфтета и се пекат на скара.
     

ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.

Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари