Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца с табуле

Снимка за Кюфтенца с табуле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Забележително свежата арабска салата е перфектната гарнитура за миниатюрните телешки кюфтенца.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за салатата табуле:
  2. 100 г арабски булгур
  3. 1 домат
  4. 4 стръка пресен лук
  5. 1 връзка магданоз
  6. 4 стръка мента или джоджен
  7. 2 с. л. зехтин
  8. 2 с. л. лимонов сок
  9. за кюфтенцата:
  10. 600 г телешка кайма
  11. 3 с. л. галета
  12. 1 яйце
  13. 1 с. л. листа от мента или джоджен, ситно нарязани
  14. 2 с. л. зехтин
  15.   сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Булгурът се залива с 500 мл вряща вода, затваря се с капак и се оставя да набъбне за 10 мин. Отцежда се и се измива в сито под течаща студена вода. Отцежда се отново.

  2. 2.

    През това време се нарязват на ситно ментата, лукът и магданозът. Доматът се обелва, отстраняват се семките му и се нарязва на много малки кубчета. Разбърква се с булгура и останалите зеленчуци. Подправя се със сол, лимоновия сок и зехтина.

  3. 3.

    За кюфтенцата каймата се омесва с галетата, яйцето и ментата. Подправя се със сол и пипер на вкус. Оформя се на кюфтенца с големина на едър орех. Тиган с незалепващо покритие се загрява, налива се зехтинът. Кюфтенцата се изпържват по 5-6 до зачервяване. Сервират се със салатата.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари