Кюфтенца с моцарела
Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г телешка кайма
- 1 ч. л. босилек
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 2 с. л. нарязани черни маслини
- 1 глава червен лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 яйце
- 1 топка моцарела
- 2 с. л. брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
- 2.
Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.
- 3.
Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с.л. олио.
- 4.
Поднасят се със сезонна салата.
Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.
- Грюнер велтлинер Гренаш блан
- Свежо младо червено България/Европа Свежо младо червено Нов свят
- Младо вино/Божоле нуво Пино ноар Нов свят
- Мелник Мавруд
- Памид Рубин
- Мерло Европа/България Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек България/Европа Червено Испания
- Червено Австрия Розе България