Пуешки кюфтенца с шамфъстък
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за каймата:
- 500 г пуешко филе, смляно
- 200 г бекон, ситно накълцан
- 1 глава лук, настъргана
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 50 г сушени вишни, ситно нарязани или червени боровинки
- 50 г шамфъстък, едро нарязан
- ¼ ч. л. смлян бахар
- 1 ч. л. салвия, ситно нарязана
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 6 с. л. лек зехтин
- 10 тънки резена прошуто или бекон
- сол и пипер на вкус
- за соса:
- 200 г червени боровинки, пресни или замразени
- 3 с. л. светлокафява захар
- 50 мл червено вино
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Замесва се кайма от пуешкото, бекона, лука, чесъна, вишните, шамфъстъка и подправките. Меси се 5 мин. Оформят се кюфтенца, които се увиват в прошутото и се изпържват в сгорещения зехтин на умерен огън за 8 - 10 мин. или докато се зачервят добре.
- 2.
За соса всички продукти се слагат да заврат заедно, докато сосът се посгъсти. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.
Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари