Кюфтенца с грах и домати
Умело подправени и апетитно изпържени, кюфтенцата от тази рецепта са неоспоримо трайно обвързани със свежия доматен сос.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г кайма смес
- 1 филия отлежал хляб
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 ч. л. смлян кимион
- ½ ч. л. смлян кориандър
- ⅓ ч. л. смляно индийско орехче
- 2 щипки канела
- 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 4 с. л. олио за пържене
- сол на вкус
- за соса:
- 1 глава червен лук, ситно нарязана
- 1 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 500 г домати, обелени и нарязани на кубчета
- 1 ч. ч. замразен грах
-
1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
Начин на приготвяне
- 1.
Хлябът се намокря със студена вода и се оставя да се накисне за няколко минути.
- 2.
Каймата се омесва със стритата среда от хляба, чесъна, кимиона, кориандъра, индийското орехче, канелата, магданоза и сол на вкус. Омесва се гладка кайма за около 10 мин. Слага се в хладилника за 30 мин.
- 3.
Зехтинът за соса се загрява и в него се слагат лукът и чесънът за 2-3 мин. Прибавят се доматите. Разбъркват се 10 мин. на силен огън. Добавят се грахът и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и се оставя да поври още 5 мин.
- 4.
От каймата се правят кюфтенца с големина на орех, които се изпържват в сгорещеното олио, докато се зачервят. Слагат се в соса и се оставят да поврат още 2-3 мин.