Кюфтенца с броколи и пъдпъдъчи яйца
Хитрите приумици са в основата на разнообразието на кулинарията. Тези визуално атрактивни и безупречно вкусни кюфтенца с пълна сила са се възползвали от уменията и въображението на нашия шеф готвач Ивелина Иванова.
СъставНеобходими продукти за 4
- 600 g телешка кайма
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 скилидка чесън, ситно скълцана, по желание
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 с. л. заквасена сметана
- 8 розички броколи
- 8 пъдпъдъчи яйца, по желание
- 1 с. л. олио
Начин на приготвяне
- 1.
Каймата се омесва с джинджифила, лимоновата кора, чесъна, MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и заквасената сметана. Меси се, докато стане гладка.
- 2.
Броколите се пускат в подсолена вряща вода за 3 мин. Охлаждат се веднага с ледена вода и се подсушават. Правят се 8 кюфтенца, във вътрешността на които се слага по една розичка броколи. Пекат се в загрята фурна на 200°С.
- 3.
Олиото се сгорещява в тиган и в него се чукват пъдпъдъчите яйца. Оставят се на умерен огън за не повече от 1 мин. Върху всяко кюфте се слага по едно яйце. Сервират се горещи със салата или туршия.