Кюфтенца от булгур и червена леща
С това предложение се надяваме да заинтригуваме всички любители на по-нестандартните постни ястия. Съчетанието от леща и булгур, допълнено с чесън, лук, кимион и магданоз, ще внесе приятно разнообразие в зимното ви меню.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч.ч. червена леща
- 1 кубче MAGGI Гъбен бульон
- ½ ч. ч. булгур
- 2 ч. ч. вода
- 1 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- олио за намазване
Начин на приготвяне
- 1.
Лещата се залива с водата и се слага да се свари с натрошеното кубче MAGGI Гъбен бульон, докато се абсорбира водата.
- 2.
Котлонът се изключва и към лещата се прибавя булгурът. Разбърква се, покрива се с капак и се оставя да постои 15 мин. През това време лукът и чесънът се задушават в зехтина. Сипват се при лещата и булгура и се добавят кимионът, червеният пипер и магданозът.
- 3.
Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се намазват с олио. Слагат се да се запекат на 200°С за 15 мин. Гарнират се със сос от кисело мляко с чесън, ситно нарязана кисела краставица и щипка сушен джоджен.