Начало За нас Реклама Контакти

Кутаб

Снимка за Кутаб
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна

Съществуват хиляди рецепти за кутаб, защото всеки азерски готвач има своята тайна в приготвянето на печените и пълнени вкуснотии.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1½ ч. ч. брашно
  • 4 с. л. стопено масло
  • 1 яйце
  • 200 г агнешко месо, смляно
  • 2 с. л. пресен лук
  • 4 с. л. зърна от нар
  •  черен пипер и сол на вкус
  •  масло за тигана
  • 2 ч. л. сумак
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    От брашното, яйцето, маслото, ¼ ч. л. сол и 1-2 с. л. вода се замесва средно твърдо тесто. Разделя се на 8 топки и се покрива с фолио. Оставя се да почине 20 мин. на стайна температура.

  • 2.

    През това време месото се омесва с лука, зърната нар, сол и черен пипер на вкус.

  • 3.

    Разточват се тънки кръгове с диаметър 25 см. По средата на всека се разстила от плънката. Сгъват се на две, като краищата се залепват с малко вода. Може да се напълнят и с натрошено сирене.

  • 4.

    Изпичат се от двете страни в тиган, загрят на умерен огън с 1 ч. л. масло.

  • 5.

    Поднасят се поръсени със сумак и зърна от нар.
     


Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари