Кускус с кашу и кайсии
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 6 сушени или пресни кайсии
- 300 г арабски кускус
- 400 мл зеленчуков или пилешки бульон
- 1 с. л. масло
- 100 г кашу
- 1 с. л. мента, ситно нарязана
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Ако кайсиите са сушени, се заливат с 200 мл вряща вода, за да набъбнат. Нарязват се на четвъртини.
- 2.
Кускусът се залива с врящия бульон, покрива се с фолио и се оставя да набъбне 15 мин. Разрохква се с вилица.
- 3.
Маслото се стопява, добавя се кашуто и се разбърква, докато се зачерви. Добавят се кайсиите и се разбъркват.
- 4.
Кускусът се разбърква с ядките и кайсиите, слага се ментата и се подправя със сол на вкус.
Галерия
Февр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари