Круши със синьо сирене
Тази рецепта е един от класическите триумфи на френската кулинарна традиция. Великолепното съчетание между сочната свежест на плода и солената тръпчивост на синьото сирене ще дари изтънчена наслада на небцето ви и със сигурност ще направи деня ви по-хубав.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 хубави, сочни зрели круши
- сок на 1 лимон
- 100 г рокфор, бльо дьо Брес или друго синьо сирене
- 70 г меко масло
- 2 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. орехови ядки
- 1 с. л. коняк
- ½ ч. л. розов пипер на зрънца
- 4 листа зелена салата
Начин на приготвяне
- 1.
Крушите се срязват на две и се почистват от семките. Веднага се намазват с лимонов сок, за да не потъмнеят.
- 2.
Смесват се с вилица маслото, натрошеното сирене, конякът, заквасената сметана и половината от орехите, нарязани на ситно.
- 3.
Крушите се пълнят със сместа. Поръсват се с розовия пипер и останалите орехи. Сервират се върху зелена салата с препечени филийки за предястие, най-добре с чаша сотерн.