Начало За нас Реклама Контакти

Кростини с прошуто, грейпфрут и лук

Снимка за Кростини с прошуто, грейпфрут и лук
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кростините са тънки препечени хрупкави филийки хляб със зехтин, гарнирани с безброй съчетания от зеленчуци, сирена, плодове, морски дарове, ядки и месо. С рецепти за тези хапки много лесно можем да оползотворим останалия позасъхнал хляб.

СъставНеобходими продукти за 10 броя

  1. 10 филийки от франзела
  2. 10 тънки резена прошуто или хамон
  3. 1 розов грейпфрут
  4. 1 малка глава червен лук
  5. 2-3 листа зелена салата или рукола
  6.  препечени ядки от пиния или орехи
  7.  смлян пипер меланж

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филийките се препичат в нагрята фурна на 190° С и още горещи се намазват със зехтин. Зехтинът може да се овкуси, като се загрее и му се прибавят нарязани билки, чесън или сухи подправки.

  2. 2.

    Прошутото се нагъва на хармоника и се слага върху препеченото хлебче. Гарнира се с листенце зелена салата, кръгче червен лук и филенце от розовия грейпфрут.

  3. 3.

    Поръсва се със смлян пипер меланж и ядките.


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари