Кростини с прошуто, грейпфрут и лук
Кростините са тънки препечени хрупкави филийки хляб със зехтин, гарнирани с безброй съчетания от зеленчуци, сирена, плодове, морски дарове, ядки и месо. С рецепти за тези хапки много лесно можем да оползотворим останалия позасъхнал хляб.
СъставНеобходими продукти за 10 броя
- 10 филийки от франзела
- 10 тънки резена прошуто или хамон
- 1 розов грейпфрут
- 1 малка глава червен лук
- 2-3 листа зелена салата или рукола
- препечени ядки от пиния или орехи
- смлян пипер меланж
Начин на приготвяне
- 1.
Филийките се препичат в нагрята фурна на 190° С и още горещи се намазват със зехтин. Зехтинът може да се овкуси, като се загрее и му се прибавят нарязани билки, чесън или сухи подправки.
- 2.
Прошутото се нагъва на хармоника и се слага върху препеченото хлебче. Гарнира се с листенце зелена салата, кръгче червен лук и филенце от розовия грейпфрут.
- 3.
Поръсва се със смлян пипер меланж и ядките.