Крем супа с наденица и царевица
Плътен млечно-зеленчуков крем съчетан с пикантната сладост на ароматни колбаси - какво по-съблазнително за един чудесен обяд у дома.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се сотира празът за 3-4 мин. на умерен огън при непрекъснато разбъркване. Слагат се нарязаните на парчета наденица и бабек, чушката и царевицата и се разбърква, докато се зачерви месото. Наденицата и колбасът заедно с 3-4 с. л. от зеленчуковата смес се изваждат и се оставя на топло.
- 2.
На котлона при останалите зеленчуци се слагат картофите. Разбъркват се 1-2 мин. и се заливат с бульона и млякото. След като течността заври, се намалява огънят и супата се оставя да ври на тих огън 10 - 15 мин. Слага се мащерката. Подправя се със сол и пипер на вкус и се пасира.
- 3.
Супата се разпределя в купи и се гарнира с колбасите и запазените зеленчуци.