Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа с наденица и царевица

Снимка за Крем супа с наденица и царевица
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Плътен млечно-зеленчуков крем съчетан с пикантната сладост на ароматни колбаси - какво по-съблазнително за един чудесен обяд у дома.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г сурова наденица
  2. 100 г бабек
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 1 стрък праз, ситно нарязан
  5. 1 червена чушка, ситно нарязана
  6. 1 ч. ч. замразена царевица
  7. 2 едри картофа, нарязани на малки кубчета
  8. 200 мл прясно мляко
  9. 1 ч. л. листенца от мащерка
  10. 1 л зеленчуков бульон
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се сотира празът за 3-4 мин. на умерен огън при непрекъснато разбъркване. Слагат се нарязаните на парчета наденица и бабек, чушката и царевицата и се разбърква, докато се зачерви месото. Наденицата и колбасът заедно с 3-4 с. л. от зеленчуковата смес се изваждат и се оставя на топло.

  2. 2.

    На котлона при останалите зеленчуци се слагат картофите. Разбъркват се 1-2 мин. и се заливат с бульона и млякото. След като течността заври, се намалява огънят и супата се оставя да ври на тих огън 10 - 15 мин. Слага се мащерката. Подправя се със сол и пипер на вкус и се пасира.

  3. 3.

    Супата се разпределя в купи и се гарнира с колбасите и запазените зеленчуци.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари