Крем супа от тиква
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
За какво си мислите, когато чуете "тиква"? Печена със захар, варена с мед и орехи, тиквеник, фенер за Вси светии? Но ако не сте пробвали поне веднъж супа от тиква, значи сте от хората, за които тиквата е плод, а от плод супа не става. Опитайте течното злато и ще ни благодарите!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг обелена и нарязана на кубчета тиква
- 300 г обелени и нарязани на кубчета моркови
- 300 г нарязан на кръгчета праз
- 100 г нарязана на кубчета целина
- 2 скилидки чесън
- 1 л телешки бульон или 2 кубчета сух бульон, разтворен в 1 л гореща вода
- 100 мл сметана
- сол на вкус
- пипер на вкус
- настърган пармезан, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Всички зеленчуци се слагат във врящия бульон и се варят 25 мин. Всичко се пасира, отново се слага на котлона, прибавят се сметаната, солта и пиперът. След минута се отстранява от огъня, поръсва се с пармезана и се сервира.
Идея:
Празът може да се замени с лук, може да се сервира с крутони.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари