Крем супа от спанак и кнедли от сирене
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г спанак
- 100 г целина, нарязана на малки кубчета
- 2 картофа, нарязани на малки кубчета
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон
- 200 мл бяло вино
- 200 мл течна сметана
- черен пипер на вкус
- за кнедлите:
- 100 г крем-сирене
- 100 г синьо сирене
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. зелен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. нарязани орехи за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Бульонът и виното се слагат да заврат и към тях се добавят целината и картофите. След като поврат 15 мин., се сипва спанакът. След 1 мин. се пасира и се добавя сметаната и черен пипер на вкус.
- 2.
Кнедлите се приготвят, като двата вида сирене се смесват с магданоза и лука. С помощта на две лъжици се оформят кнедли, с които се гарнира готовата супа.
Вариации - Вместо синьо сирене използвайте краве и добавете малко червен пипер.
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари