Крем супа от кестени
СъставНеобходими продукти за 4-6 порции
- 2 с. л. масло
- 600 г почистени сварени кестени
- 200 г целина, обелена и нарязана на кубчета
- 1,5 л пилешки или зеленчуков бульон
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 100 мл марсала или вермут
- 100 г заквасена сметана
- сол, пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тенджера се стопява половината от маслото и се добавят кестените, целината и морковът. Задушават се с 2 с. л. вода за 6-7 мин. Налива се горещият бульон. Оставят се да къкрят 15 - 20 мин., докато омекнат зеленчуците.
- 2.
Добавят се виното и сол, пипер и индийско орехче на вкус. Оставя се да поври още 3-4 мин. и се пасира заедно с останалото масло.
- 3.
Супата се сервира с лъжица заквасена сметана, цял сварен кестен или крутони, стрък магданоз и поръсена с розов пипер.
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари