Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от аспержи

Снимка за Крем супа от аспержи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Стръковете аспержи, освен като чудесно предястие или изискана гарнитура, вкусно се изявяват и като основна съставка в много рецепти за супи. Крем супите са особено подходящ начин за приготвянето им.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г зелени аспержи
  2. 3 с. л. масло
  3. 1 глава лук, ситно нарязан
  4. 3 с. л. брашно
  5. 1 тиквичка, нарязана на кубчета
  6. 2-3 с. л. лимонов сок
  7.  сол и бял пипер на вкус
  8.  пълнозърнести хлебчета за гарниране
  9. 100 г настърган кашкавал
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Аспержите се подрязват и долната част на стъблата им се обелва с белачка за зеленчуци. Нарязват се на парчета по 2 см.

  2. 2.

    Маслото се разтопява и в него се слага да се задуши лукът с 1 с. л. вода. Бърка се на умерен огън 4-5 мин.

  3. 3.

    Към лука се добавя брашното, разбърква се и се налива 1,5 л гореща вода. Слагат се аспержите и тиквичката и се оставят да къкрят 5 мин. Подправя се на вкус.

  4. 4.

    Супата се пасира и се подправя с лимоновия сок.

  5. 5.

    Поднася се с хлебчетата, запечени с кашкавала и по желание се гарнира с лъжица заквасена сметана.
     


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари