Крем с рошков и агаве
25
Време за приготвяне: 25 минути + 1 час за охлаждане
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В тази десертна рецепта Йоана Петрова от блога "Кулинарно - в кухнята с Йоана" съчетава два почти непознати у нас продукта - брашното от рошков, което е алтернатива на какаото, и естествения подсладител - сиропа от агаве.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г сухо мляко
- 100 мл нектар от агаве
- 100 г краве масло
- 100 мл вода
- 2 с. л. брашно от рошков
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 1 ч. л. ванилова есенция
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото и водата се загряват на умерен огън, докато маслото се разтопи.
- 2.
Изсипват се в блендер и към тях се добавят всички останали продукти. Разбиват се, докато се получи гладък крем.
- 3.
Кремът се разпределя в четири купички и се охлажда в хладилник.
Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари