Начало За нас Реклама Контакти

Крем с рошков и агаве

Снимка за Крем с рошков и агаве
25
Време за приготвяне: 25 минути + 1 час за охлаждане
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази десертна рецепта Йоана Петрова от блога "Кулинарно - в кухнята с Йоана" съчетава два почти непознати у нас продукта - брашното от рошков, което е алтернатива на какаото, и естествения подсладител - сиропа от агаве.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г сухо мляко
  2. 100 мл нектар от агаве
  3. 100 г краве масло
  4. 100 мл вода
  5. 2 с. л. брашно от рошков
  6. 1 ч. л. ванилова есенция
  7. 1 ч. л. ванилова есенция

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото и водата се загряват на умерен огън, докато маслото се разтопи.

  2. 2.

    Изсипват се в блендер и към тях се добавят всички останали продукти. Разбиват се, докато се получи гладък крем.

  3. 3.

    Кремът се разпределя в четири купички и се охлажда в хладилник.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари