Крем à la Stracciatella
Финото крем сирене със своя сметанов вкус е забележителната компания на натуралния шоколад в този лесен и съблазнителен десерт.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 100 г натурален шоколад (70% какао)
- 400 г Light
- 250 г кисело мляко
- 4 с. л. захар
-
500 г сладко от червени плодове
Начин на приготвяне
- 1.
Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
- 2.
Крем сиренето PHILADELPHIA, киселото мляко и захарта се разбъркват. Получената смес, разтопеният шоколад и сладкото се насипват на пластове в тавичка или стъклена купа.
- 3.
Отгоре може да се наредят плодове по желание.
Идея: Вместо PHILADELPHIA Light може да използвате PHILADELPHIA Оригинал – също с превъзходен вкус.
Ако се намали наполовина количеството на рецептата, може да сложите крема в четири чаши - изглежда страхотно.