Крем карамел с тиква
Крем карамелът е символ на сладокусничеството и за немалко хора е направо връх на сладкарството. Сладкарите на ресторант Checkpoint Charly предлагат вариант с тиква, който е много много добър.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 280 г тиква
- 4 яйца
- 400 мл прясно мляко
- 120 г захар
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквата се обелва, реже се на малки кубчета и се слага в тавичка с малко вода във фурната, за да омекне.
- 2.
40 г от захарта се карамелизира и се разпределя в четири съда за крем карамел. Отгоре се слагат парченца тиква.
- 3.
Млякото, яйцата и останалата захар се разбиват с миксер и получената смес се излива върху парченцата тиква.
- 4.
Съдовете се поставят в тава с малко вода и кремът се пече на 120º С, като се внимава водата да не заври.