Начало За нас Реклама Контакти

Крем "Перфектна любов"

Снимка за Крем
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Понякога да доставиш радост на човека, когото обичаш, е много просто. Не е нужно да трошиш грешни пари за скъпи парфюми или копринени одежди. Просто набавете описаните по-долу продукти и се залостете за малко в кухнята. Защото какво по-голямо съвършенство от копринен ванилов крем и мек нежен, топящ се в устата ганаш. Хрупкавата карамелова панделка носи допълнителна чувствена наслада.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за кората:
  • 4 какаови маслени бисквити
  • 4 ч. л. разтопено масло
  • за ваниловия крем:
  • 200 мл сметана
  • 300 мл прясно мляко
  • 5 жълтъка
  • 5 с.л. захар
  • 1 ч.л. течна ванилова есенция
  • за ганаша:
  • 100 г тъмен шоколад, мин. 60%
  • 10 г масло
  • 120 мл сметана
  • за панделката:
  • 100 г захар
  • 4 хрупкави бисквити, тип Petit Beurre

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кората се приготвя, като бисквитите се смилат с кухненски робот или се настъргват фино, смесват се с разтопеното масло и се разпределят в 4 огнеупорни формички. Притискат се добре с лъжица.

  2. 2.

    Фурната се загрява до 160°С. В купа се разбиват жълтъците, захарта, ванилията, млякото и сметаната за ваниловия крем. Сместа се сипва върху бисквитената кора. Формичките се слагат да се пекат на водна баня за 30-40 мин., докато кремът се втвърди. Охлаждат се.

  3. 3.

    Маслото за ганаша се нарязва на кубчета. Шоколадът се начупва на парченца. Сметаната се слага да заври и се сипва върху шоколада. Разбърква се с вилица, докато се разтопи. Прибавя се маслото и пак се разбърква, докато напълно се поеме. Ганашът се изсипва върху ваниловия крем и се слага в хладилника за 1-2 часа.

  4. 4.

    Бисквитките за панделката се начупват на парчета е се нареждат върху силиконово килимче или върху хартия за печене. Захарта се слага в тиган да се разтопи. С готовия карамел се съединяват бисквитените парченца като панделка. Карамелът се оставя да изстине добре.

  5. 5.

    Готовият крем се сервира гарниран с начупената карамелова панделката или с изтеглени нишки от карамел.


Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари