Кралски скариди с перно
В това фино гурме предложение главната роля се изпълнява от великолепните кралски скариди, а поддържащите са разпределени между бяло вино, портокал, грейпфрут, перно и чесън. Очаква ви симфония от вкусове, поднесена специално за “Меню”от примабалерината Маша Илиева.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 250 г кралски скариди
- 50 мл бяло вино
- 1 скилидки чесън
- 20 мл перно
- ½ с. л. накълцан копър
- 2 резена филе портокал
- 2 резена филе грейпфрут
- 200 мл зеленчуков бульон
- краве масло
- зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Скаридите се почистват и се запържват от двете страни.
- 2.
Прибавят се бульонът, бялото вино, копърът, перното и накълцаният чесън. Подправя се със сол и пипер и се оставят да поврат 2-3 мин., след което се слагат филетата портокал и грейпфрут за 20 секунди. Веднага след това се сваля от котлона.
- 3.
Скаридите се нареждат в средата на чинията, отстрани се слагат филетата портокал и грейпфрут и всичко се залива със соса от тигана.