Кошнички с тофу, маслинена паста и чушки
Храната често е условието, което прави едно парти успешно или не чак дотам. С рецептата за тези кошнички с ефектен пълнеж от соево сирене, подправки и зеленчуци не е нужно да се съмнявате във веселите овации, които ще пожънете от вашите приятели.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- за тестото:
- 150 г брашно
- 75 г масло
- 2-3 с. л. ледена вода
- за плънката:
- 200 г тофу
- 100 мл зехтин
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 с. л. нарязан джоджен или мента
- ½ ч. л. кимион
- 1 ч. л. смлян шарен пипер
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 2 с. л. маслинена паста
- 1 печена червена чушка, нарязана на тънки дълги ивици
- кълнове ряпа, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стрива на трохи с брашното. Прибавя се водата. Бързо се оформя на топка и се слага да почине 30 мин. в хладилника.
- 2.
Охладеното тесто се прави на топчици, които се разстилат във форми за тарталети. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190°С за около 10-12 мин., или докато леко порозовеят. Щом изстинат, се изваждат от формите.
- 3.
Тофуто се нарязва на малки кубчета и се залива със зехтина. Разбърква се с чесъна, кимиона, джоджена, пипера и кората от лимон. Оставя се да се маринова 1-2 часа.
- 4.
Във всяка кошничка се слага по лъжица от пастата, кубче тофу, парче чушка и се украсява с малко джоджен.