Корма с агнешко
Тази рецепта от северноиндийската кухня със сигурност ще допадне на любителите на по-екзотичните предложения. Агнешкото месо е щедро овкусено с ароматни подправки, а киселото мляко, прибавено в края на готвенето, му придава допълнителна сочност.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. гхи или олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 500 г агнешко месо, нарязано на кубчета
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън, пресована
- 3-4 шушулки кардамон
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. куркума
- 1 с. л. гъсто кисело мляко
- 300 г картофи, нарязани на кубчета
- сол на вкус
- сварен ориз за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се сгорещява и в него се слага да се запържи лукът, като непрекъснато се разбърква. Добавят се чесънът и всички подправки, разбъркват се няколко секунди, докато се усети ароматът, след което се сипва нарязаното месо. Разбърква се около 2 мин. и се налива 1 ч. ч. вода.
- 2.
Ястието се оставя да къкри, докато месото почти омекне. Прибавят се картофите и се варят, докато омекнат. Слага се киселото мляко и след още 2-3 мин. се отстранява от огъня.
- 3.
Готовото ястие се сервира върху сварен ориз.
Вариации - *Опитайте с пилешко месо.