Начало За нас Реклама Контакти

Конкилиони със спанак

Снимка за Конкилиони със спанак
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежата, пролетна и с минимална топлинна обработка рецепта, която е толкова благодатна за елегантно представяне, е на Екатерина Вълева - победителят от 26-кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г паста конкилиони (паста с формата на големи миди)
  2. 500 г спанак
  3. 1 връзка пресен босилек
  4. 2 скилидки чесън
  5. 50 г пармезан, настърган
  6. 100 г кедрови ядки
  7. 30 мл зехтин
  8.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спанакът и босилекът се изчистват, като се махат дръжките и увехналите листа. Измиват се и се оставят да се отцедят.

  2. 2.

    Скилидките чесън се обелват и се нарязват на ситно.

  3. 3.

    Поставят се в купа спанакът, босилекът, чесънът, пармезанът и половината количество кедрови ядки. Пасират се с миксер като постепенно се прибавят 100 мл от зехтина.

  4. 4.

    Сместа се подправя със сол и черен пипер и се оставя в хладилник.

  5. 5.

    Конкилионите се сваряват във вряща подсолена вода, след което се отцеждат и оставят да поизсъхнат. Напълват се с плънката и се подреждат в намазана с малко зехтин тава.

  6. 6.

    Конкилионите се поръсват с останалия зехтин и се слагат във фурната за 10 мин. на 180º С. През това време останалите кедрови ядки се запичат в сух тиган до златисто и се поръсват върху горещите конкилиони. Сервират се веднага.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари