Начало За нас Реклама Контакти

Коледно задушено

Снимка за Коледно задушено
150
Време за приготвяне: 150 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако по някаква причина сте решили тази година да приготвите нещо по-различно за коледната трапеза, тази рецепта е точно за вас. В нея традиционните за празника свинско и пуешко са заменени с вкусно агнешко, поднесено в компанията на сушени плодове, лукчета и моркови.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 1 кг агнешко или овнешко месо
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с. л. олио
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 пръчка канела
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • ½ ч. л. кимион на зърна
  • 2 зрънца кардамон
  • 200 г моркови, нарязани на кръгчета
  • 200 г белени дребни лукчета
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 100 г сушени кайсии
  • 100 г сушени сини сливи

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на едри кубчета и се овалва в брашното. Запържва се от всички страни в загрятата мазнина. Подрежда се на дъното на глинен съд.

  2. 2.

    В същата мазнина се пускат канелата, кимионът, кардамонът и чесънът. Разбъркват се няколко секунди, след което се слагат лукчетата и морковите. Всичко се добавя към месото, залива се с 1 ч.ч. вряща вода и се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Съдът се покрива плътно и се слага за 1½ часа във фурна. Температурата на печене трябва да е около 160°С.

  3. 3.

    Когато месото омекне, се слагат кайсиите и сините сливи. След около 20 мин. ястието е готово.


Галерия
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари