Коктейл от скариди с ягоди
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е рецепта, достойна за всяко по-специално тържество. Деликатният вкус на скаридите се допълва от сладко-киселата нотка на ягодите и свежестта на зелената салата, а всичко това е овкусено с чудесен дресинг от зехтин, балсамико, джин и табаско.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г сварени обелени скариди
- 4 ягоди, нарязани на резени
- 1 салата айсберг или друг вид зелена салата
- кълнове лук или пресен лук
- за соса:
- 3 с. л. зехтин
- 2 с. л. балсамов оцет
- 1-2 капки табаско или друг лют сос
- 1 с. л. джин, текила или водка
- ½ ч. л. сол
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, алкохолът, оцетът, табаското, солта и пиперът. В половината от соса се объркват скаридите.
- 2.
Зелената салата се накъсва на малки парчета и се разпределя в чаши или чинии. Добавят се лукът, краставицата, кълновете, скаридите и ягодите. Поръсва се с останалия сос.
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари