Кокосови топчета

СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 1 ч. ч. захар
- ¼ ч. ч. вода
- 1 с. л. глюкоза
- 3 ч. ч. кокосово брашно
Начин на приготвяне
- 1.
Захарта, глюкозата и водата се сваряват на гъст сироп. Прибавя се кокосовото брашно и всичко се бърка на огъня докато се сгъсти. Внимава се да не се захароса сместа. Ако започне да става суха, се прибавя 1 с.л. вода.
- 2.
Сместа се поохлажда и от нея с влажни ръце се правят топчета, които се слагат на намаслена повърхност да доизстинат. Поднасят се на другия ден.
Идея:
Готовите топчета могат да се поръсят с какао или разтопен шоколад. Към сместа може да се прибави ванилия, лимонова или портокалова кора или ароматен ликьор.
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари