Начало За нас Реклама Контакти

Книш с пилешки дробчета

Снимка за Книш с пилешки дробчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Книшовете са тестени лакомства, чийто произход е свързан с евреите ашкенази. С тях, напълнените с картофи, смялно месо или елда закуски достигат и до САЩ, където сравнително често могат да се видят на уличните шандове за храна. Ние ви предлагаме малко по-необичаен вариант с пилешки дробчета, който е много подходящ за хапване по всяко време на денонощието.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за тестото:
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  • 2 яйца
  • ½ ч. ч. олио
  • ¼ ч. ч. вода
  • за плънката:
  • 1 глава лук, ситно скълцана
  • 4 с. л. олио
  • 250 г пилешки дробчета
  • 1 ч. л. нарязана прясна мащерка
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват с олиото и водата. Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Яйчната смес се добавя към брашното, като се бърка с дървена лъжица. Тестото се домесва с ръце, ако има нужда се прибавя още малко брашно. Оставя се да постои покрито 30 мин.

  2. 2.

    Плънката се приготвя, като в загрятото олио се слага лукът и се разбърква на слаб огън 7–8 мин. Изважда се и в същата мазнина се сипват дробчетата. Разбъркват се, докато позагубят розовия цвят. След това се нарязват и се смесват с лука и мащерката. Подправят се със сол и черен пипер.

  3. 3.

    Върху набрашнена повърхност от тестото се разточват два правоъгълни листа. Намазват се с разтопено масло, след което откъм широката страна на всеки лист се сипва по половината от плънката и се навива на руло. Краищата му се подгъват, намазва се с масло и се поръсва с едро смлян черен пипер, мащерка и сушени чушки.Слага се да се пече на 180° С за 30 мин. или докато се зачерви. От рулото могат да се направят и малки пакетчета, но тестото трябва да се залепи добре от всички страни.

Идеи:
1. Сложете различни подправки – риган, чубрица, майорана и пр.
2. Заменете дробчетата с печено пилешко месо.

Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари