Начало За нас Реклама Контакти

Кисело зеле с булгур, праз и сушени плодове

Снимка за Кисело зеле с булгур, праз и сушени плодове
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Празът и киселото зеле са популярна двойка, но вкусовата забава е много по-добра с участието на сушените плодове и булгура.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 4 с. л. олио
  • 1 с. л. лют червен пипер
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 1 кисела зелка, нарязана на тънки ивици
  • 2 ч. ч. зелев сок
  • 1 ч. ч. арабски булгур
  • 100 г сушени ябълки, смокини и сини сливи, нарязани
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Олиото се загрява и се добавя празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се двата вида червен пипер и зелето. Разбъркват се.

  • 2.

    Сипва се зелевият сок и когато всичко заври, се добавят булгурът и сушените плодове. Подправя се с черен пипер на вкус.

  • 3.

    Прехвърля се в тавичка и се запича 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 180° С.

  •  

Подходящи типове вина
Дек. 2014
Още подобни рецепти
Коментари