Кисело зеле с булгур, праз и сушени плодове
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Празът и киселото зеле са популярна двойка, но вкусовата забава е много по-добра с участието на сушените плодове и булгура.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 стръка праз, нарязани на кръгчета
- 4 с. л. олио
- 1 с. л. лют червен пипер
- 1 ч. л. пушен червен пипер
- 1 кисела зелка, нарязана на тънки ивици
- 2 ч. ч. зелев сок
- 1 ч. ч. арабски булгур
- 100 г сушени ябълки, смокини и сини сливи, нарязани
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и се добавя празът. Разбърква се, докато леко се зачерви. Прибавят се двата вида червен пипер и зелето. Разбъркват се.
- 2.
Сипва се зелевият сок и когато всичко заври, се добавят булгурът и сушените плодове. Подправя се с черен пипер на вкус.
- 3.
Прехвърля се в тавичка и се запича 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 180° С.
Подходящи типове вина
Дек. 2014
Още подобни рецепти
Коментари