Начало За нас Реклама Контакти

Кьопоолу на жар

Снимка за Кьопоолу на жар
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В СкараБар, където приготвят това класическо кьопоолу, кълцат продуктите на много ситно. Специфичният вкус при тях идва от това, че всички зеленчуци са изпечени на жар. Гърците добавят към готовата смес и малко майонеза. В началото и в СкараБар правели така, но после решили да останат само на зеленчуци. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г червени чушки
  2. 200 г зелени чушки
  3. 500 г патладжани
  4. 1-2 домата
  5. 150 мл олио
  6. 1 връзка магданоз
  7.  сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чушките и патладжаните се изпичат на жар.

  2. 2.

    Обелват се и заедно с обеления домат се накълцват на ситно. Добавят се олиото и магданозът и се разбърква. Подправя се със сол на вкус.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари