Кьопоолу на жар
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В СкараБар, където приготвят това класическо кьопоолу, кълцат продуктите на много ситно. Специфичният вкус при тях идва от това, че всички зеленчуци са изпечени на жар. Гърците добавят към готовата смес и малко майонеза. В началото и в СкараБар правели така, но после решили да останат само на зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г червени чушки
- 200 г зелени чушки
- 500 г патладжани
- 1-2 домата
- 150 мл олио
- 1 връзка магданоз
-
сол
Начин на приготвяне
- 1.
Чушките и патладжаните се изпичат на жар.
- 2.
Обелват се и заедно с обеления домат се накълцват на ситно. Добавят се олиото и магданозът и се разбърква. Подправя се със сол на вкус.
Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари