Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави зеленчукови тортички

Снимка за Хрупкави зеленчукови тортички
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Нуждаещо се от минимални усилия, време и продукти, това ястие ще внесе една елегантна закачка в цялостния облик на храната, която поднасяте – дори, ако оставим настрана факта, че сами по себе си тортичките са изключително вкусни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г лук, нарязан на полумесеци
  2. 1 тънка тиквичка, нарязана на много фини кръгчета
  3. 2 дребни домата, нарязани на тънки кръгчета
  4. 1 филия хляб
  5. 30 г настърган пармезан или овчи кашкавал
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага в 2-3 с. л. загрят зехтин или олио на умерен огън. Разбърква се 7-8 мин., докато се зачерви добре.

  2. 2.

    Средата на хляба се стрива на трохи и се разбърква с фино настъргания пармезан.

  3. 3.

    Лукът се разделя на 4 порции и се оформя на кръг с помощта на ринг или кръгла форма за сладки в тавичка с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Върху лука се подреждат, като се редуват, кръгчетата тиквички и домати. Леко се посоляват. Поръсват се щедро с трохите и пармезана и се напръскват със зехтин или олио.

  4. 4.

    Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 200° С, за 15-20 мин. или докато се зачервят. Сервират се за гарнитура или предястие.
     


Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари