Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави тарти с карамелизиран лук

Снимка за Хрупкави тарти с карамелизиран лук
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Кой казва, че лукът е само за яхния или салата? Ефектните хапки с карамеленото превъплъщение на този зеленчук са перфектният кулинарен участник във вашето парти.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 3 листа фини кори за баница
  • 50 г  разтопено масло
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 глави лук, нарязан на полумесеци
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 2 ч. л. захар
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. стафиди
  • 5-6 черни маслини без костилки, нарязани на кръгчета
  • 100 г сирене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Корите за баница се намазват с четка с масло и се слагат един върху друг. Полученият троен лист се срязва на три по ширина и на четири по дължина. Получените дванадесет квадратчета се притискат във формички за тарталети или в чашки за крем карамел и се слагат да изпекат за 8 мин. на 180°С, докато се зачервят.

  2. 2.

    Лукът и чесънът си слагат в сгорещения зехтин, разбъркват се и се оставят покрити на слаб огън за 15-20 мин., докато лукът омекне. Температурата се засилва. Слагат се оцетът, стафидите и захарта. Сместа се разбърква, докато течността се изпари.

  3. 3.

    Готовите тарталетки се пълнят с карамелизирания лук, отгоре се гарнират с маслини и натрошено сирене.

Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари