Хрупкави тарти с карамелизиран лук
СъставНеобходими продукти за 12 броя
- 3 листа фини кори за баница
- 50 г разтопено масло
- 2 с. л. зехтин
- 4 глави лук, нарязан на полумесеци
- 1 скилидка чесън, ситно скълцана
- 2 ч. л. захар
- 2 с. л. балсамов оцет
- 2 с. л. стафиди
- 5-6 черни маслини без костилки, нарязани на кръгчета
- 100 г сирене
Начин на приготвяне
- 1.
Корите за баница се намазват с четка с масло и се слагат един върху друг. Полученият троен лист се срязва на три по ширина и на четири по дължина. Получените дванадесет квадратчета се притискат във формички за тарталети или в чашки за крем карамел и се слагат да изпекат за 8 мин. на 180°С, докато се зачервят.
- 2.
Лукът и чесънът си слагат в сгорещения зехтин, разбъркват се и се оставят покрити на слаб огън за 15-20 мин., докато лукът омекне. Температурата се засилва. Слагат се оцетът, стафидите и захарта. Сместа се разбърква, докато течността се изпари.
- 3.
Готовите тарталетки се пълнят с карамелизирания лук, отгоре се гарнират с маслини и натрошено сирене.
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари