Хрупкави шоколадови сърца
![Снимка за Хрупкави шоколадови сърца](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Hrupkavi_chokoladovi_sardtsa1.jpg)
С тази рецепта имате възможността да създадете собствен шоколадов специалитет с чудесен класически вкус и ефектен вид. Забравете притесненията за работата с шоколад и се впуснете в това сладко приключение.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 350 г млечен шоколад, начупен на парчета
- 45 г масло
- 125 мл сметана
- 100 г препечени и обелени бадеми
- 100 г препечени лешници или орехи
- 100 г захар
Начин на приготвяне
- 1.
Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква.
- 2.
Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка.