Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави рулца с печени чушки

Снимка за Хрупкави рулца с печени чушки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Изключително апетитна рецепта за парти, в която ароматните червени чушки са съчетани с два вида сирена и хрупкав хляб, поръсен с червен пипер. Има реална опасност тези хапки да свършат първи на вашето тържество, така че може би не е лошо да помислите за двойна доза.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 3 големи печени чушки
  • 100 г натрошено сирене чедар или кашкавал
  • 3 с. л. фино настърган пармезан
  • 2 с. л. майонеза
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 1 ч. л. прясна мащерка
  • ½ ч. л. лют сос
  • 10 филии нарязан пресен хляб тип "тостер"
  • 4 с. л. разтопено масло
  • 1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пиперките се нарязват на ситно и се объркват с майонезата, сирената, подправките и лютия сос.

  2. 2.

    С остър нож се отрязва кората на хляба. Всяка филия се разточва от двете страни с точилка и се намазва с помощта на четка с масло. Отрязват се 20 парчета алуминиево фолио, малко по-големи от филиите. В средата на всяко парче се слага разточената и намаслена филия. Отгоре се разпределя сместа с пиперките. Всяка филия се завива на стегнато руло с помощта на фолиото. Всяко получено рулце се завива в краищата като бонбон. Поставят се във фризера да се стегнат за 1 час.

  3. 3.

    След като се стегнат рулата, се отстранява фолиото, отрязват се краищата и всяко се разделя на две. Всички парчета се набождат с клечки за зъби, поръсват се с червен пипер и се запичат до розово в загрята фурна на 200°С.

Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари