Хрупкави гарнирани тортили
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 готови тортили
- 2 с. л. олио
- 1 ч. ч. пържен боб
- 1 консерва риба тон в олио
- 1 малка зелена салата или салата айсберг
- 2 домата
- 100 г заквасена сметана
- 1 авокадо
- 2 с. л. сок от лайм
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
- мариновани люти чушки
- сол на вкус
- за пържения боб:
- 1 ч. ч. сварен боб
- ½ ч. ч. течност от боба
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 с. л. олио
Начин на приготвяне
- 1.
Свареният боб се пасира. В загрятото олио се слага лукът, разбърква се и се добавят бобът и течността. Бърка се, докато се сгъсти. Посолява се.
- 2.
Авокадото се нарязва на малки кубчета и се разбърква със сока от лайм, чесъна и сол на вкус.
- 3.
Тортилите се изпържват от двете страни, докато станат хрупкави. Поставят се в чиния и се покриват с пластове от пържения боб, отцедената риба тон, зелена салата, резени домат, заквасена сметана, овкусеното авокадо и отгоре се поръсва с нарязания зелен лук и мариновани люти чушки.