Начало За нас Реклама Контакти

Mариновани яйца с пушена сьомга

Снимка за Mариновани яйца с пушена сьомга
15
Време за приготвяне: 10 мин. + 12 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Да не беше мариноването, тази рецепта щеше да бъде една от най бързите за приготвяне в МЕНЮ, Но красивият цвят и интригуващият вкус на белтъка абсолютно заслужават да отложите удоволствието с 12 часа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за яйцата:
  • 6 твърдо сварени яйца
  • 2 малки глави червено цвекло, обелени и настъргани
  • 250 мл гореща вода
  • 150 мл малинов или ябълков оцет
  • 1 дафинов лист
  • 1 скилидка чесън, нарязана ситно
  • 3 с. л. захар
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1 ч. л. черен пипер
  • за пълнежа:
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 3 с. л. майонеза
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 с. л. копър, ситно нарязан
  • 100 г пушена сьомга
  •  копър за гарниране

Начин на приготвяне

  • 1.

    Смесват се оцетът, захарта, водата, цвеклото, чесънът, дафиновият лист, черният пипер. Разбъркват се, докато се разтвори захарта. Слагат се яйцата, притискат се с тежест за да не изплуват отгоре и се оставят на хладно за 12 часа.

  • 2.

    Яйцата се подсушават и се срязват на половини. Отстраняват се жълтъците и се стриват заедно с майонезата, сметаната и горчицата. Подправя се със сол, пипер, копър. Сместа се шприцова в яйцата и отгоре се слага по парченце сьомга и клонче копър.

Галерия
Подходящи типове вина
Май 2016
Още подобни рецепти
Коментари